Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka w sosie cebulowym

Składniki: fasola1lg.jpg

  • 500 g fasolki szparagowej
  • 4 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta białego pieprzu
  • niewielka ilość octu winnego
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka bulki tartej

Sposób przyrządzenia:
Fasolkę pokroić na kawałki. Pokrojoną w kostkę cebulę i pietruszkę udusić do miękkości na oleju, przetrzeć przez sitko, przełożyć do garnka, dodać fasolkę, sól i pieprz. Dolać tyle wody, aby fasolka została pokryta sosem cebulowym. Gotować 30 minut, następnie doprawić octem. Roztopić masło. Zrumienić bulkę tartą i polać nią warzywa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *