Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa z pomidorami

Składniki:

  • 1 puszka fasolki szparagowej
  • 2 pomidory
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

    Sos:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka białego wina
  • szczypta cukru
  • szczypta papryki w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać.
    Następnie fasolkę odcedzić i przełożyć do miski po czym posypać ją czosnek i wymieszać z sosem.
    Pomidory pokroić w plastry i ułożyć na fasolce a na nich ułożyć plastry jajka.
    Całość oprószyć solą oraz pieprzem i wstawić do lodówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *