Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa z pieczarkami

Składniki:

  • 50 dkg fasolki szparagowej
  • 10 dkg pieczarek lub grzybów leśnych
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • ulubione zioła do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Fasolkę umyć, obsączyć, pokroić na mniejsze kawałki. W rondlu doprowadzić do wrzenia osoloną wodę, dodać fasolkę, gotować tak długo aż będzie miękka ale jeszcze chrupiąca. Na patelni rozgrzać masło, dodać oczyszczone, pokrojone w plastry grzyby, dusić aż odparuje powstały sos. Dodać ugotowaną fasolkę, sos sojowy, sól, pieprz i zioła. Podlać łyżką wody i delikatnie mieszając podgrzewać jeszcze 5 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *