Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa z parówkami i boczkiem

Składniki:

    • 25 dkg wieprzowiny z karczku
    • 25 dkg boczku wędzonego
    • 25 dkg cienkich parówek
    • 50 dkg fasoli szparagowej
    • 2 pomidory
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 szklanka bulionu
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso pokroić w kostkę, boczek w plasterki. W rondlu rozgrzać łyżkę oleju, dodać boczek, a gdy się zrumieni, dodać mięso, obsmażyć. Cebulę i czosnek obrać, rozdrobnić, dodać do mięsa, chwilę podsmażyć, podlać bulionem i dusić. Gdy mięso zmięknie dodać obrane z osłonek i pokrojone parówki. Fasolkę szparagową blanszować przez kilka minut, dodać do rondla. Na kilka minut przed końcem duszenia dodać obrane ze skóry i pokrojone pomidory, przyprawić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *