Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa z orzeszkami piniowymi

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ szkl. posiekanych szalotek
  • ¼ szkl. orzeszków piniowych
  • 1 szkl. pomidorów pokrojonych w kostkę
  • ½ kg świeżej fasolki szparagowej
  • sól
  • pierz

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzaną oliwę wrzucić orzeszki i szalotki, trzymać na ogniu d momentu, aż orzeszki lekko się przyrumienią.
    W między czasie fasolkę zblanszować w osolonej wodzie po czym dodać ją do orzeszków razem z pomidorami.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Trzymać jeszcze na ogniu by wszystkie składniki się zagrzały.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Julia Blicharz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *