Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa z marchewką Ryśka

Szybkie i oryginalne przepisy na warzywa.  Fasolka szparagowa z marchewką Ryśka to nasza dzisiejsza pozycja. Do wykonania tego przepisu oprócz marchewki i fasolki potrzebujesz: masła, soku z cytryny i przypraw. 
 

Składniki:

  • 20 dag marchewki
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę szparagową dokładnie umyć, odcinając zdrewniałe końcówki.
    Wrzucić ją do garnka i zalać ją wodą.
    Dodać do niej szczyptę soli oraz cukru.
    Ugotować al. dente.
    Marchewkę obrać i również wrzucić do garnka z wodą, gotować do miękkości.
    Gotowe warzywa odcedzić i wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.
    Skropić je sokiem z cytryny i trzymać na średnim ogniu, potrząsając patelnią, aż warzywa staną się szkliste.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *