Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka po grecku

Składniki:

  • 20 dag. fasoli Jaś
  • cebula
  • puszka koncentratu pomidorowego
  • 30 dag. pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • ostra papryka w proszku
  • 40 ml.oliwy

    Przygotowanie:
    Namoczoną przez noc fasolę ugotować  do miękkości w osolonej wodzie. Pomidory obrać ze skórki i posiekać. Rozgrzać oliwę i na patelni podsmażyć pokrojoną  w kostkę cebulę, dodać pomidory, utarty czosnek, koncentrat pomidorowy i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru i szczyptą ostrej papryki. Do powstałego sosu dodać  miękką fasolę i dusić razem 10 minut. Podawać na ciepło lub na zimno.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *