Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka Jaś z wędzonym boczkiem Iwony

Składniki:

  • ½ kg fasolki Jaś
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 15 dkg wędzonego boczku
  • sól, majeranek do smaku

    Sposób przyrządzenia:

    Fasolkę namoczyć  w przegotowanej letniej wodzie na kilka godzin. Ugotować w wodzie w której się moczyła i pod koniec gotowania posolić. Miękką fasolkę odcedzić na sicie. Boczek pokroić w paseczki stopić. Czosnek obrać , rozetrzeć z niewielką ilością soli .Dodać do fasoli, boczek, czosnek i szczyptę majeranku, zamieszać i mocno podgrzać. Podawać z ulubioną sezonową surówka warzywną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *