Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasola ze smażoną cebulą

 

Składniki:

  • 500 g fasoli
  • 1 cebula
  • 100g słoniny
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania;
Fasolę zalać wodą i odstawić na noc.
Następnego dnia zalać ja świeżą wodą, wrzucić pęczek natki pietruszki i ugotować.
Miękką fasole odcedzić i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie słoninę pokroić w kostkę i stopić na rozgrzanej patelni, wówczas wrzucić na nią posiekaną cebulkę i zeszklić.
Fasolkę rozłożyć na talerze i polać słoniną z cebulką.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Marta Pacia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *