Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Farsz z ziemniaczany do pieczonych pierogów

Składniki:

  • 600 g ugotowanych ziemniaków
  • 100 g kaszy gryczanej
  • 3 łyżki smalcu
  • 1-2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • 1 surowe jajko

Sposób wykonania:

  1. Kaszę zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 5-6 minut po czym ją odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
    W między czasie cebulę posiekać i zeszklić ją na smalcu, wówczas wrzucić kaszę.
    Nie przerywając mieszania smażyć na małym ogniu, ponownie odstawić do ostygnięcia.
    Następnie ziemniaki zemleć w maszynce, dodać kaszę oraz wbić jajko.
    Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *