Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Farsz z suszonych grzybów i szynki do pierogów

Składniki:

  • 150 g suszonych grzybów
  • 200 g wędzonej szynki
  • 1-2 cebule
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • 1-2 łyżki tartej bułki
  • jajko

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać odrobiną wody i odstawić na noc.
    Następnego dnia ugotować po czym zemleć w maszynce razem z szynką.
    Następnie cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niego grzyby i szynkę.
    Wbić jeszcze jajko i dodać bułkę tartą.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *