Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Farsz z grzybów do naleśników

Składniki:

  • 400 g borowików
  • 300 g cebuli
  • 2 łyżki masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka mąki
  • 100 ml śmietanki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojone grzyby i smażyć aż odparuje cały płyn, wówczas oprószyć całość mąką.
    Całość wymieszać i nadal smażyć aż mąka się zarumieni, wówczas dodać śmietanę i dusić do zgęstnienia.
    Następnie zdjąć farsz z ognia i dodać do niego jajko oraz sól i pieprz do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *