Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Farsz szpinakowy z rodzynkami do naleśników

Składniki:

  • 20 dag szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • garść rodzynek
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób wykonania:
Szpinak blanszować we wrzątku z dodatkiem soli oraz cukru.
Następnie odsączyć go na sicie i wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem.
Dodać jeszcze czosnek przeciśnięty przez praskę i dokładnie wymieszać.
Na drugiej patelni na rozgrzanym maśle przesmażyć rodzynki po czym dodać je do  szpinaku.
Całość mieszając smażyć na małym ogniu.
Na koniec przełożyć farszem usmażone naleśniki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *