Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Farfalle z wołowina.

Skład:
20dkg makaronu farfalle
60dkg polędwicy wołowej
25dkg pomidorków koktajlowych
sól, pieprz
oliwa
1 ząbek czosnku
1 cebula
1 szklanka wytrawnego wina białego
1/2 szklanki śmietany kremówki
100 ml mleka
20dkg gorgonzoli
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować. Mięso pokroić w paseczki. Podsmażyć na patelni , oprószyć solą i pieprzem. Wyjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebule i posiekany czosnek. Wlać wino, zagotować mieszając. Połączyć z mlekiem i śmietaną. Połowę sera pokroić i dodać do sosu. Przyprawić solą i pieprzem. Włożyć mięso i gotować jeszcze chwilkę. Polać makaron i posypać pomidorkami i pokruszonym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *