Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fajitas I

Składniki:
• 200g fileta z piersi kurczaka
• 50g octu balsamico
• 50g czosnku
• 100g oleju słonecznikowego
• 100g papryki (trzy kolory)
• 50g cebuli białej
• 50g cebuli czerwonej
• 100g koncentratu pomidorowego
• 200g wina czerwonego
• wegeta
• nać pietruszki
• kminek
• sól
• pieprz
• ostra papryka

Sposób przyrządzenia:
Filety pokroić w grubą kostkę. Wymieszać z pozostałymi przyprawami, odstawić do przegryzienia na ok.1h w chłodne miejsce. Następnie paprykę i cebulę pokroić w grubą kostkę i przesmażyć na gorącym tłuszczu z dodatkiem piersi kurczaka, już wcześniej przygotowanego. Dodać koncentrat pomidorowy i to wszystko podlewamy winem i dusimy przez chwilę pod przykryciem.
Potrawę możemy podawać w zielonej tortillas.
liwo

1 comment for “Fajitas I

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *