Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Eskalopki z indyka

Składniki:

  • 1 kg mięsa z udźca z indyka
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • ½ łyżeczki majeranku
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki tłuszczu o smażenia
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Mięso pokroić na mniejsze kawałki po czym natrzeć je ziołami prowansalskimi, majerankiem oraz pieprzem.
Następnie włożyć je do rondelka z rozgrzanym tłuszczem i pokrojonym czosnkiem.
Równomiernie obsmażyć ze wszystkich stron po czym zalać je bulionem.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 1 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *