Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Elegancka przystawka z krewetek

Składniki:

Na cztery porcje
• 12 łyżek ugotowanego ryżu
• 4 krewetki black tiger
• 2 ząbki czosnku i łyżka masła do smażenia krewetki
• 2 łyżki posiekanej drobno papryki
• 1 łyżka posiekanej cebuli
• 1 płaska łyżka Łagodnej Pasty Curry Patak`s
• 1 łyżka oleju
• przybranie – np. listek bazylii, tymianku lub pietruszki

Przygotowanie:
Obsmażyć cebulę na oleju. Dodać pastę curry, paprykę i ryż. Wymieszać równomiernie składniki. Następnie uformować krążek o wysokości około 2-3 cm. Usmażyć krewetki (smażyć do momentu aż szare paski krewetki black tiger zrobią się czerwone) na maśle z czosnkiem. Położyć usmażona± krewetkę na wcześniej przygotowanym krążku z ryżu. Podawać jako przystawkę.

Przepis i zdjęcie dzięki uprzejmości firmy DeCare dystrybutora produktów Patak’s

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *