Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dzwonka łososia pachnące pomarańczą

Składniki:

  • 50 dkg łososia

Marynata

  • 1/4 szklanki soku pomarańczowego
  • 3 łyżki wódki czystej
  • ¼ szklanki oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Składniki marynaty wymieszać. Umyte dzwonka łososia zalać marynatą, odstawić na 60 minut w chłodne miejsce. Blaszkę do pieczenia wyłożyć folią, posmarować ją oliwą. Na tak przygotowanej blaszce ułożyć porcje ryby. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C po 6 minut z każdej strony. Podawać z zieloną sałatą i białym pieczywem. Jeśli piekarnik zastępuje ruszt to upieczony na nim łosoś będzie smaczniejszy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *