Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszone rydze marynowane z cebulą

Składniki:

  • 1 kg rydzów
  • 1 szkl octu winnego
  • 1 cebula
  • kilka ziarenek białego pieprzu
  • 2 łyżeczki soli

Sposób wykonania:
Rydze dokładnie oczyścić i osuszyć.
Następnie przełożyć je do rondla.
Dodać pokrojona w plastry cebule oraz sól do smaku.
Podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut.
Po tym czasie zdjąć pokrywkę i gotować jeszcze kilka minut.
Następnie dodać ocet winny oraz pieprz i dusić kolejne 2 minuty.
Na koniec przełożyć grzyby razem z marynatą do wyparzonych słoików.
Szczelnie zakręcić i odstawić dnem do góry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *