Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszone gicze cielęce

Składniki:

  • 4 małe gicze cielęce
  • 3 łyżki tłuszczu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • ½ szkl białego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Oczyszczone mięso natrzeć pieprzem oraz ziołami po czym obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu.
Na osobnej patelni przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek po czym przełożyć do mięsa.
Wlać bulion oraz wino i całość wymieszać.
Doprawić do smaku solą i trzymać całość na małym ogniu po przykryciem do miękkości mięsa około godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *