Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszona wołowina z papryką

Składniki:

  • 1 kg udźca wołowego
  • 2 łyżeczki soli
  • ½ szk pieprzu
  • łyżeczka sproszkowanej papryki
  • łyżeczka mielonego białego pieprzu
  • ¼ szkl mąki pszennej
  • ½ szkl oleju roślinnego
  • 3 cebule
  • 2 papryki
  • łodyga selera naciowego
  • 1 szkl wody

Sposób wykonania:
Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące po czym obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Wówczas mięso wyjąć a na pozostałym tłuszczu przesmażyć posiekaną cebulę, paprykę oraz seler.
Doprawić do smaku i zalać bulionem.
Dokładnie wymieszać i ponownie włożyć mięso.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 1,15 godziny.
Po tym czasie pokroić mięso w plastry i podawaj ją z ugotowanym ryżem, polana sosem z gotowania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *