Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Drobiowo-schabowe szaszłyki z ziemniakami na grilla

Składniki:

 

  • ½ kg schabu
  • 2 filety podwójne z kurczaka
  • 10 ziemniaków
  • ½ kg pieczarek
  • 3 czerwone papryki
  • ulubiona przyprawa do szaszłyków
  • ½ szklanki oleju
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kostkę około 2-3 cm, polać olejem i przyprawić. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 12 godzin. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić na połówki. Ziemniaki umyć, obrać i ugotować w osolonej lekko wodzie, wystudzić i pokroić w grube plastry. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kawałki. Wszystkie składniki nabijać na przemian na patyki. Piec na rozgrzanym ruszcie około 30 minut, raz po raz obracając.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *