Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wino

Grzane wino z sokiem i jabłkami

Składniki: 1 butelka czerwonego wytrawnego wina 1 butelka soku jabłecznego 3 łyżki cukru kawałek cynamonu 3 goździki 2 jabłka skórka cytrynowa Sposób wykonania: Do wina dodać skórkę cytrynową, cukier oraz korzenia/. Doprowadzić do wrzenia, wówczas wlać sok jabłeczny. Całość podgrzać ale nie gotować. Następnie obrane jabłka pokroić w plasterki, które przełożyć do szklanek. Zalać gorącym…

Poncz miętowy

Składniki: 3 szkl. półwytrawnego czerwonego wina 2 szkl. gorącej wody ½ szkl. wody z cukrem 1:1 skórka z 1 cytryny 5 gałązek mięty 8 goździków cynamon Sposób wykonania: Wodę wymieszać z cukrem, sokiem i skórką z cytryny, cynamonem, goździkami oraz miętą. Całość wymieszać i wlać jeszcze wino oraz gorąca wodę. Trzymać na ogniu około 8…

Poncz herbaciano-winny

Składniki: ½ szkl. wody 3-4 goździki cynamon 1 ½ szkl. herbaty 1 szkl. czarownego wina ¼ szkl rumu ½ szkl. cukru plasterek cytryny Sposób wykonania: Do wody wrzucić goździki, cynamon oraz cukier. Następnie dodać jeszcze herbatę, rum, wino oraz sok z cytryny. Całość wymieszać i podgrzać, wówczas przelać poncz do szklanek. Do każdej wrzucić jeszcze…

Poncz z czerwonego wina

Składniki: ¾ szkl. wody ½ szkl. cukru 3 szkl. czerwonego wina 2 goździki cynamon Sposób wykonania: Do wody wrzucić goździki, cynamon oraz cukier. Całość doprowadzić do wrzenia, wówczas całość przecedzić i wlać jeszcze wino. Ponownie zagotować. Przelać poncz do szklanek. Do każdej wrzucić jeszcze plasterek cytryny.

Wino z bzem

Składniki: 2 melony 50 dag arbuza 2-3 gałązki owoców czarnego bzu 2 łyżki campari 2 łyżki cukru 1 ½ l białego półsłodkiego wina Sposób wykonania:Z melona i arbuza wyciąć kulki specjalną łyżeczką i ułożyć je na dnie szklanek.Sparzone gałązki bzu również włożyć do szklanek.Następnie wlać campari i połowę wina, po czym wsypać cukier i całość…