Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wódka

Poncz z ananasem

Składniki: 750 ml białego wina 100 ml rumu 1 puszka ananasa 1 cytryna 4 łyżki cukru                                                                                  1 łyżka cukru wanilii Sposób wykonania: Z cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok a ananasa pokroić w kostkę. Następnie wino wymieszać z rumem oraz sokiem ananasowym, dodać jeszcze wanilię, cukier oraz skórkę z cytryny. Podgrzewamy na małym ogniu pod…

Poncz na sylwester

Składniki: 750 ml białego wina 150 ml wódki 150 g cukru 3 pomarańcze 2 cytryny Sposób wykonania: Z owoców ścieramy skórkę i wyciskamy sok po czym wymieszać je z wódką oraz cukier., Całość podgrzać ale nie doprowadzając  do wrzenia. Następnie wlać wódkę, wymieszać i rozlać do szklanek.

Pieprzówka

Składniki: 2,5 l spirytusu 3 łyżki grubo zmielonego pieprzu 4 szkl. wody 4 szkl. cukru Sposób wykonania: Pieprz zalać spirytusem i dostawić w ciepłe miejsce na 2 tygodnie. Po tym czasie przecedzić i wymieszać syropem ugotowanym z cukru i wody. Przez gazę przecedzić całość do słoja, który szczelnie zakręcić i odstawić na kilka tygodni w…

Wódka cytrynowa

Składniki: 200 g skórki z cytryny 2,5 l spirytusu 4 szkl. wody 4 szkl. cukru Sposób wykonania: Skórki z cytryny zalać spirytusem i odstawić na 2-3 tygodnie po czym wódkę przecedzić i zlać a wodę zagotować  dwukrotnie z dodatkiem cukru i wymieszać z wódką.  Przez gazę przecedzić całość do słoja, który szczelnie zakręcić i odstawić…