Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz zapiekany z mlekiem i ziemniakami

Składniki:

  • 1 kg dorsza
  • 2-3 ziemniaki
  • 3 szkl. mleka
  • 7 łyżek masła
  • 2-3 jajka
  • ½ szkl. posiekanego szczypiorku

Sposób wykonania:

  1. Dorsza wypatroszyć i oczyścić po czym zalać go niewielką ilością osolonej wody i ugotować.
    Następnie rybę odcedzić, usunąć ości i pokroić na mniejsze kawałki, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
    Ziemniaki ugotować po czym pokroić je w plastry, które ułożyć na rybie.
    Całość posypać jeszcze posiekanym szczypiorkiem i zalać jajkami roztrzepanymi z mlekiem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *