Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz z ryżem

Składniki:

  • 30 dag filetów z dorsza
  • 20 dag wędzonego pstrąga
  • 1 cebula
  • 2 cebulki dymki
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 ½ szkl. ryżu
  • 2 ¼ szkl. wody
  • 1 szkl. rosołu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka sosu sojowego

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę i czosnek przesmażyć na rozgrzanym oleju wymieszanym ze smalec, po czym dodać filety rybne pokrojone na kawałki ok. 2min.
    W miedzy czasie ryż ugotować na sypko, wówczas dodać go o ryby razem z rosołem.
    Całość wymieszać i trzymać na małym ogniu pod przykryciem ok.10 min.
    Po tym czasie odkryć dodać posiekana dymkę oraz sos sojowy i doprawić do smaku solą.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Paulina L

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *