Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz z pomidorami Eli

Składniki:

  • 60 dag filetów z dorsza
  • 25 dag pomidorów
  • 4 łyżki oliwy
  • 3 cebule
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • sól
  • strąk czerwonej papryki

Sposób wykonania:

  1. Filety skropić sokiem z cytryny oraz oprószyć solą po czym obsmażyć na rozgrzanej oliwie.
    W między czasie pomidory obrać i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym.
    Następnie paprykę pokroić w paseczki a cebulę i czosnek posiekać.
    Filety ułożyć na pomidorach i posypać je papryką, cebulą, czosnkiem oraz posiekaną natką pietruszki.
    Skropić jeszcze oliwą i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *