Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz w migdałowej panierce

Składniki:

  • 4 mrożone filety z dorsza
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki
  • 4-5 łyżek płatków migdałowych
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 25 dag mrożonych brokułów
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Lekko rozmrożone filety skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą, pieprzem oraz mąką.
    Następnie jajka roztrzepać razem ze  szczyptą soli, pieprzu i odrobiną wody, wówczas maczać w jajecznej masie filety, które potem obtoczyć w płatkach migdałowych.
    Smażyć na rozgrzanym oleju.
    W między czasie brokuły zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 4minut.
    Po tym czasie brokuły odcedzić i podawać z rybą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *