Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz romantyczny II

Składniki:


  • 6 sporych kawałków dorsza,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 10 dag masła,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • 1/4 łyżeczki białego pieprzu,
  • 200 ml mleka,
  • sól

Sposób przyrządzenia:
Kawałki dorsza ułożyć w natłuszczonej brytfannie, pokryć kostkami masla i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Gdy masło się stopi, posypać przeciśniętym przez praskę czosnkiem, zmieszanym z natką pietruszki. Doprawić pieprzem i zalać osolonym mlekiem. Piec w ciepłym piekarniku przez ok 30 min. Podawać z ziemniakami z wody.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *