Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz po marynarsku

Składniki:

  • 1 kg świeżych filetów z dorsza
  • 50 dkg ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plastry o grubości około  5 mm. W rondlu układać warstwami ziemniaki, cebulę, podzieloną na porcję rybę. Każdą warstwę przyprawić solą i pieprzem.  Całość podlać kilkoma łyżkami wody, na wierzch położyć kawałki masła. Dusić na małym ogniu przez około 25 minut. Przed podaniem posypać zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *