Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz na makaronie

Składniki:

  • 50 dag filetów z dorsza
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz
  • 2 cukinie
  • 32 dag makaronu

    Sposób wykonania
    Miąższ z cukinii pokroić i przesmażyć na 4 łyżkach rozgrzanego oleju po czym ją osączy i oprószyć solą.
    Następnie z ryby zdjąć skórę i pokroić ją w kostkę, wówczas przesmażyć ją na tej samej patelni, na której smażyła się cukinia po czym oprószyć ją solą oraz pieprzem i zdjąć z patelni.
    Na tą samą patelnie wlać jeszcze trochę tłuszczu i zeszklić na nim posiekany czosnek, który dodać do ryby.
    W między czasie ugotować makaron i pokroić pomidory na cząstki.
    Przed podaniem na makaron ułożyć rybę i warzywa.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *