Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowy smalec Kasi

 

Składniki:

  •  500 g słoniny
  •  1cebula
  •  1 winne jabłko
  •  łyżka posiekanych orzechów laskowych
  •  łyżka tymianku
  •  sól

Sposób wykonania:

  1. Słoninę pokroić w kostkę po czym wrzucić do garnka.
    Trzymać na małym ogniu.
    Gdy smalec zacznie się gotować, wówczas wrzucić posiekaną cebulę i jabłko.
    Nadal trzymać na ogniu, do momentu gdy cebula się zeszkli, wówczas wrzucić posiekane orzechy, tymianek oraz szczyptę soli do smaku.
    Przelać smalec do glinianej miseczki i odstawić aby zastygł.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *