Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowy keczup z cukinii

Składniki:

  • 1 duża cukinia lub 2 mniejsze / około 3 kg/
  • 1 kg cebuli
  • 1 kg cukru
  • 2 szklanki octu
  • 2 słoiczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka przyprawy curry
  • 1 łyżka mielonego czarnego  pieprzu
  • 2 łyżki soli

    Sposób przyrządzenia:

    Cukinię  umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Cebulę obrać  i  razem z cukinią pokroić w drobniutką kosteczkę, zmiksować. Schłodzić  około 5-6 godzin, całość wymieszać z octem i cukrem, gotować 20 minut, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku, gotować jeszcze 15 minut. Wkładać do umytych i wyparzonych słoiczków. Pasteryzować  10 minut. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *