Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowy budyń czekoladowy Łukasza

Spróbuj przygotować własnoręcznie domowy budyń czekoladowy, bez chemii i konserwantów. Przepis zawiera: mleko, masło, kakao oraz truskawki do podania. 
 

Składniki:

  • 1 szkl truskawek 
  • 2 szkl mleka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżeczki kakao

Sposób wykonania:

  1. Do rondelka wlać 1 ½ szkl mleka.
    Dodać do niego masło oraz cukier.
    Mieszając trzymać na małym ogniu, aż składniki się ze soną połączą.
    Gdy mleko zacznie się gotować wówczas dodać resztę mleka wymieszanego z kakaem i mąką ziemniaczaną.
    Całość energicznie mieszać trzymając nadal na ogniu, aż całość zgęstnieje i powstanie gładki budyń.
    Wówczas na do pucharków wrzucić kawałki truskawek.
    Zalać je budyniem i wierzch również udekorować truskawkami.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *