Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowe krówki

Składniki:

  • Puszka mleka skondensowanego słodkiego
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki kakao
  • 25 dkg ciastek biszkoptowych
  • tłuszcz do formy

    Sposób przyrządzenia:
    Ciastka drobniutko pokruszyć blenderem. Do rondelka wlać skondensowane mleko, kakao i masło. Lekko podgrzewać mieszając na niewielkim ogniu, aż masa będzie się odrywać od dna rondelka. Masę lekko ostudzić, dodać uprzednio rozkruszone biszkopty, dokładnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć do foremki, uprzednio natłuszczonej. Wierzch masy wygładzić nożem. Odstawić w chłodne miejsce . Kiedy masa stwardnieje pokroić jak cukierki krówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *