Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip z rukolą

 

Składniki:

  • rukola 15 dag
  • twarożek 20 dag
  • olej 3 łyżki
  • śmietana 1,5 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

 

 

Sposób przyrządzenia:
Rukolę proszę bardzo dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie osuszyć
i drobno posiekać. Wrzucić ją do niewielkiej miseczki i dodać do niej
twaróg ziołowy oraz oliwę, wszystko zmiksować mikserem na dużych
obrotach na gładką masę, dodać do niej śmietanę i raz jeszcze dobrze
wymieszać. Dip proszę przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przed
podaniem udekorować świeżymi listkami rukoli.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *