Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip w chlebowej misce

Składniki:

  • 1 bochenek chleba
  • 2 marchewki
  • 2 pęczki rukoli
  • 2 czerwone cebule
  • ½ główki czosnku
  • 1 łyżeczka płatków z czerwonej papryki
  • 1 ½ szkl. majonezu
  • 1 ½ szkl. kwaśnej śmietany

Sposób wykonania:

  1. Z chleba wyciąć miąższ, który pokroić w koskę.
    Następnie obraną marchewkę zetrzeć na tarce a cebulę, czosnek i rukolę posiekać.
    Całość wymieszać dodając majonez, śmietanę oraz płatki papryki.
    Powstały dip przełożyć do skórki chlebowej i posypać pokrojonym chlebowym miąższem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *