Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip pietruszkowy do warzywnych przekąsek

Odkryj najlepszy zbiór przepisów na sosy i dipy. Dziś przepis na dip pietruszkowy do warzywnych przekąsek. Lista zakupów: jogurt naturalny, majonez, czosnek i natka pietruszki. 
 

Składniki:

  • 1/2 szkl jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu 
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki 
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki przelać jogurt naturalny.
    Dodać do niego majonez oraz sok z cytryny.
    Dokładnie wymieszać.
    Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do sosu.
    Wrzucić jeszcze drobno posiekaną natkę pietruszki.
    Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *