Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip pietruszkowy do warzyw Karola

Przepis na fajny dip pietruszkowy. Idelanie nada się do warzywnych przekąsek. Aby go wykonać potrzebujesz: jogurtu naturalnego, majonezu, śmietany noi oczywiście natki pietruszki. 
 

Składniki:

  • 1 op gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyzki majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki przelać jogurt naturalny.
    Dodać do niego majonez oraz śmietanę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić do dipu.
    Natkę pietruszki opłukać pod bieżącą wodą.
    Drobno posiekać i dodać do reszty składników.
    Całość przemieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *