Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip do warzyw z czosnkiem

Wykonanie tego dipu jest dziecinnie proste, a podkreśli smak wszystkich warzywnych przekąsek. Dip do warzyw z czosnkiem. Przepis zawiera: serek twarogowy, kwaśną śmietanę, czosnek i koperek. 
 

Składniki:

  • 200 g kremowego serka twarogowego 
  • 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Serek rozdrobnić widelcem.
    Dodać do niego śmietanę i razem wymieszać.
    Obrany czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.
    Dodać do serka.
    Następnie dodać jeszcze sok z cytryny oraz posiekany koperek.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *