Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip czosnkowy z zielonym pieprzem

Składniki:

  • 1 szklanka skondensowanego mleka / niesłodzone/
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 żółtka
  • 2 łyżeczki zielonego konserwowego pieprzu
  • ½ szklanki płynnego miodu
  • ½ szklanki konserwowych cebulek
  • ½ szklanki małych papryczek

    Sposób przyrządzenia;
    Do garnka wlać mleko, zagotować, dodać obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek i gotować, aż sos zgęstnieje. Dodać utarte z miodem żółtka, delikatnie wymieszać, dodać zielony pieprz, cebulki i drobniutko posiekane papryczki. Przed podanie schłodzić. Doskonały, jako dodatek do potraw z grilla.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *