Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Diabelski sos z zielonych pomidorów

Składniki:

  • 50 dkg zielonych pomidorów
  • 8 papryczek chili
  • ¼ szklanki oleju
  • ½ cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 drobno posiekane gałązki natki kolendry
  • sól


 

Sposób przyrządzenia:
Pomidory drobno pokroić, odrzucić twarde części. Ostrożnie oczyścić z nasion papryczki chili, drobno posiekać. W rondlu rozgrzać olej, dodać pomidory i papryczki, smażyć kilka minut mieszając, dodać obrane, posiekane cebulę i czosnek, smażyć powoli, często mieszając aż składniki odpowiednio zmiękną, zmiksować w blenderze. Przełożyć do czystych słoiczków, przechowywać w lodówce.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Grażynę Poznańską
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *