Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Diabelski dip

Składniki:

  • 15 dag majonezu
  • 6 łyżek ketchupu
  • 2 papryczki chili
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki czarnego pieprzu
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Ketchup wymieszać z miodem, sosem sojowym oraz octem.
    Doprawić do smaku pieprzem oraz papryką.
    Następnie posiekać papryczkę oraz czosnek i dodać go do reszty składników.
    Na koniec wmieszać jeszcze majonez oraz sól do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *