Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Diabelska wołowina

Składniki:

  • 80 dag wołowiny
  • 1 cebula
  • 1 zielona papryczka chili
  • 2 czerwone papryczki chili
  • 1 szkl. bulionu
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki oleju
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę przesmażyć na ½ oleju, wówczas dodać posiekane drobno papryki oraz wlać bulion.
    Trzymać na małym ogniu ok. 20 minut.
    W między czasie mięso oprószyć solą i smażyć na reszcie oleju ok. 10 minut.
    Następnie przełożyć wołowinę do papryki.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *