Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser z truskawek, poziomek i jeżyn

Składniki:

  • 1 szkl. truskawki
  • 1 szkl. poziomki
  • 1 szkl. jeżyny
  • jajko
  • 2 łyżki cukru pudru do jajka
  • 7 łyżeczek cukru pudru
  • 1 szkl. śmietanki kremowej
  • zagęstnik

    Sposób wykonania:
    Truskawki, poziomki i jeżyny ułożyć nas środku dużego talerza.
    W środku tej wiązanki nałożyć odrobinę jajka ubitego z cukrem.
    Następnie śmietanę ubić razem z cukrem pudrem zagęstnikiem.
    Wokół owoców ułożyć wianuszek tworząc keksy z bitej śmietany.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *