Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser z ryżu z owocami i bakaliami

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanego ryżu na sypko
  • 1 szklanka ubitej słodkiej śmietanki
  • ½ szklanki obranych migdałów
  • ½ szklanki orzechów włoskich
  • ½ szklanki daktyli
  • 1 obrany grejpfrut
  • 1 obrana pomarańcza
  • 2 duże jabłka
  • 1 kieliszek koniaku
  • 3 łyżki cukru

    Sposób przyrządzenia:
    Owoce umyć ,obrać i pokroić  w drobne paseczki, wymieszać z ugotowanym na sypko ryżem, koniakiem i cukrem. Migdały i orzechy  posiekać. Daktyle pokroić w paseczki. Przygotowane składniki wymieszać z sałatką wyłożyć do szklanej salaterki. Udekorować obficie śmietanką, ozdobić cząsteczkami pomarańcz, połówkami orzechów włoskich. Lekko schłodzić.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *