Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser z kaszy jaglanej

Składniki:

  • kasza jaglana 1 szklanka
  • mleko 2 szklanki
  • cukier 3 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • sól
  • słodka śmietana 1/3 szklanki
  • cukier puder 1 łyżka
  • cukier waniliowy 1 opakowanie

    Sposób przyrządzenia:
    Mleko należy zagotować, następnie dodać do niego cukier oraz masło.
    Całość delikatnie posolić. Kaszę po opłukaniu należy dodać do mleka,
    zamieszać i gotować pod przykryciem. Śmietanę należy wymieszać dokładnie
    z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Po zagotowaniu kaszę należy
    wyłożyć do miseczek i podawać ze śmietaną.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *