Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser przykryty winogronami

Składniki:

  • 1 szkl. soku z winogron
  • 1 szkl. mleka
  • 1 szkl. słodkiej śmietanki
  • ½ szkl. kaszy manny
  • ½ szkl. cukru
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • winogrona

    Sposób wykonania:
    Mleko, sok oraz kasze wymieszać ze sobą i odstawić na 1 godzinę .
    Po tym czasie dodać cukier i doprowadzić do wrzenia na małym ogniu.
    Gotowca do miękkości kaszy po czym zdjąć z ognia do ostygnięcia.
    Wówczas zmiksować ją na puch w trakcie dodając śmietankę oraz sok z cytryny.
    Przełożyć do pucharków i udekorować winogronami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *