Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser po królewsku

Składniki:

  • 32 śliwki węgierek
  • 1 szkl. rodzynek
  • 1 szkl. śmietanki kremowej
  • zagęstnik
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 4 łyżki białego deserowego wina
  • 2 łyżki soku z cytryny

    Sposób wykonania:
    Śliwki przekroić na połówki i wydrążyć z nich pestki.
    Następnie sok z cytryny, wino ora miód zmiksować razem i polać śliwki.
    Owinąć folią aluminiową iw stawić do lodówki na 1 godzinę.
    W miedzy czasie rodzynki sparzyć wrzątkiem i przełożyć do pucharków.
    Na rodzynki przełożyć śliwki razem z sosem.
    Wstawić ponownie do lodówki na 30 minut.
    Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *