Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser lodowy z bananami i bitą śmietaną

Składniki:

 

  • 6 bananów
  • 6 porcji lodów
  • 1 zkl. śmietanki kremowej
  • ½ szkl. konfitury malinowej
  • filiżanka cukru
  • 4 łyżeczki ciemnego kakao
  • op. cukru waniliowego
  • łyżeczka masła

 

 

Sposób wykonania:
Cukier, kakao, cukier waniliowy oraz masło wrzucić do rondelka i doprowadzić do wrzenia na małym ogniu cały czas mieszając.
Następnie trzymać na małym ogniu około 3 minut.
Obrane banany pokroić na plasterki, które ułożyć na talerzyku, posmarować je konfiturą.
Rozłożyć gałki lodów, które udekorować bitą śmietaną i polać całość sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *